Van Aalsburg neemt nieuwe elektrische Hyundai HX85A E in gebruik

Van der Spek Vianen heeft onlangs aan Van Aalsburg een gloednieuwe, volledig emissieloze Hyundai HX85A E midigraver met elektrische aandrijving geleverd. De machine is gebouwd door Urban Mobility Systems. De machine weegt 10 ton en is uitgerust met een 130 kWh accu, waardoor hij tot wel 6 uur kan werken voordat hij opnieuw moet worden opgeladen.

Het opladen kan gemakkelijk worden uitgevoerd met behulp van een 32 Amp of 63 Amp stekker. Van Aalsburg heeft een mobiele EnergyHub die wordt opgeladen met behulp van wind- en zonne-energie, waardoor de nieuwe Hyundai kan worden opgeladen met groene stroom.

Dankzij de verstelbare giek kan de machine op diverse manieren worden ingezet en kunnen de verschillende uitrustingsstukken gemakkelijk in de gewenste positie worden gebracht. Bovendien beschikt de machine over verschillende hydraulische aansluitingen waarmee de uitrustingsstukken zonder problemen kunnen worden aangesloten. Het geavanceerde loadsensing hydraulieksysteem heeft een energiebesparend regeneratiesysteem op de hef- en knikcilinders, waardoor de machine optimaal kan werken met het laagst mogelijke energieverbruik.

Van Aalsburg is een bijzondere wilgenhouthandel waar het ambacht van vader op zoon(s) is doorgegeven. Het bedrijf is uitgegroeid tot een dynamisch familiebedrijf dat internationaal opereert onder leiding van zes broers. Het bedrijf beschikt over 150 hectare eigen grond waarop ze hun eigen producten verbouwen, die worden gebruikt voor hun werkzaamheden.

Milieubewust ondernemen is erg belangrijk voor Van Aalsburg en daar past de investering in de nieuwe elektrisch aangedreven Hyundai HX85A E perfect bij.