3ME Technology en Urban Mobility Systems (UMS) kondigen baanbrekend partnerschap aan om Australische bouwmachines te elektrificeren en een revolutie teweeg te brengen in energieopslag

Posted by Roel Huizer Gros

Newcastle, 12 oktober 2023 – In een monumentale stap voorwaarts hebben toonaangevende elektrificatiepioniers uit Australië en Nederland een partnerschap gesloten via een Memorandum of Understanding (MOU) om UMS Australia op te richten, een samenwerking die het probleem van concurrerende, kant-en-klare, batterij-elektrische oplossingen voor de Australische markt voor zware voertuigen oplost. Dit strategische partnerschap is klaar om het landschap van de Australische bouwsector en de markt voor residentiële energieopslag te herdefiniëren door geavanceerde, kosteneffectieve en betrouwbare elektrificatieoplossingen te introduceren.

De primaire doelstellingen van UMS Australia zijn het leveren van marktleidende elektrificatieoplossingen op maat van de Australische bouwsector, oppervlaktemijnbouwapparatuur en residentiële energieopslagsystemen. In eerste instantie zal UMS Australia productieklare, batterij-elektrische oplossingen bieden voor Original Equipment Manufacturers en distributeurs van zware machines. Elektrificatiekits die direct beschikbaar zijn, zijn de Liebherr A916 en R922/924, Bobcat E19, DAF LF Electric, Dakar MKR, DYNAPAC SD2500CS, HAMM HW90, Hyundai HX85A, Hyundai HX260AL, Junttan PMX22, Knikmops 130 & 180, Manitou, Magni RTH 6.25 en PV-E Cranes EC 80 & 160.

Belangrijke hoogtepunten van deze baanbrekende samenwerking zijn:

1. Elektrificatie Excellence: UMS AUSTRALIA zal state-of-the-art elektrische kits leveren die zijn ontworpen om de naadloze elektrificatie van bouwmachines te vergemakkelijken. Deze kits hebben al erkenning gekregen bij grote spelers in de Europese bouwsector, zoals Liebherr, Hyundai, Bobcat, DAF, Magni, en zullen worden uitgebreid op de Australische markt. UMS en 3ME Technology hebben een reputatie opgebouwd voor hun technische uitmuntendheid en sterke focus op veiligheid.

2. Residentiële energietransformatie: UMS Australia erkent de groeiende vraag naar duurzame residentiële en commerciële energieoplossingen en biedt energieopslagsystemen (ESS) met de mogelijkheid om driefasige stroom te leveren, naadloos te integreren met elke bestaande fotovoltaïsche (PV) installatie.

3. Innovatieve batterijwissel: De joint venture zal innovatieve oplossingen voor het wisselen van batterijen introduceren, die zorgen voor een continue stroomvoorziening en tegelijkertijd de emissies op bouwplaatsen en voor apparatuurgeneratoren verminderen.

4. Decarbonisatie: Als pioniers in de decarbonisatiebeweging zal dit partnerschap nauw samenwerken met vooruitstrevende OEM’s, actief bijdragen aan een groenere en duurzamere economie, de milieu-impact verminderen door stikstofoxiden (NOx) te verminderen, de luchtkwaliteit verbeteren voor een betere volksgezondheid.

5. Soevereine productiecapaciteiten: Met een aanzienlijke kans om herinvestering in de productiesector in Australië te ondersteunen, zal dit partnerschap onze intentie om een soevereine industriële capaciteit op te bouwen in de mijnbouwindustrie en nu de bouwsector verder versterken, waarbij geavanceerde technologie naar Australië wordt overgedragen. Het ondersteunen van de ‘Made in Australia’-campagne, het bieden van geavanceerde technologieën, het bevorderen van de groei van de lokale industrie en economie, het aanbieden van stages voor topstudenten, het opleiden van de volgende generatie lokale ingenieurs en het creëren van werkgelegenheid op de Australische markt.

Justin Bain, CEO van 3ME Technology, zei: “Deze samenwerking is al zes jaar in de maak en we zijn verheugd om de productie te starten en op te schalen op de Australische markt. De timing is perfect. Met onze gezamenlijke expertise en sterke OEM-klantvraag zijn we klaar om onmiddellijk met de productie te beginnen. De gecombineerde mogelijkheden zullen UMS Australia / 3ME Technology versterken als de belangrijkste off-highway elektrificator van Australië.”

Deze alliantie vertegenwoordigt een belangrijke stap in de richting van een schonere en duurzamere toekomst voor de Australische bouw- en mijnbouwindustrie. Het onderstreept de niet-aflatende inzet van 3ME Technology en Urban Mobility Systems (UMS) voor milieubeheer, innovatie en het leveren van praktische oplossingen die transformatieve verandering teweegbrengen.

Voor bedrijven die meer willen weten, neem dan contact op met Martin Kime op de onderstaande gegevens.

UMS Australië Mediarelaties: Martin Kime (Chief Technology Advisor, Sales en Marketing); [email protected], 1300 483 043

Over 3ME-technologie

3ME Technology is een Australisch technologiebedrijf voor batterijen en zware elektrische voertuigen, gevestigd in Cardiff, NSW. 3ME Technology ontwerpt en produceert veilige, energiedichte lithium-ion batterijsystemen die mijnbouw- en defensieapparatuur van stroom voorzien. De batterijtechnologie van 3ME stelt onze mijnbouwklanten in staat om dieselaangedreven wagenparken te vervangen door geavanceerde elektrische batterijsystemen, die geavanceerde veiligheidsfuncties en betrouwbaarheid bieden, emissies verminderen, de ondergrondse luchtkwaliteit verbeteren en veiligere, efficiëntere mijnactiviteiten ondersteunen.

Over UMS

UMS

UMS, een clean-tech engineeringbedrijf, is een van de meest innovatieve bedrijven in de EU, een absolute moloch in de ontwikkeling en productie van batterij-elektrische en hybride (brandstofcel) aandrijflijnen ter vervanging van de dieselmotor die traditioneel wordt gebruikt in bouwmachines. UMS biedt off-grid energieopslag en netbalanceringsoplossingen voor elektrische voertuigen. Daarnaast is UMS gespecialiseerd in het leveren van laadoplossingen en EV-veiligheid en training. Nu we geconfronteerd worden met onomkeerbare veranderingen in het systeem van de aarde, is de dreiging van klimaatverandering te riskant geworden om te negeren. De overschrijding van milieudrempels leidt tot bezorgdheid over domino-effecten in wereldwijde natuurlijke systemen en samenlevingen. Bedrijven zien zowel druk als kansen om duurzaamheidsdoelen vast te stellen als ze dat nog niet hebben gedaan. UMS heeft doelen vastgesteld die een routekaart bieden voor duurzaamheid in het bedrijfsleven op doelgebieden zoals clean-tech engineering, ontwikkeling, productie, off-grid energieopslag en netbalanceringsoplossingen voor elektrische voertuigen.

Urban Mobility Systems
Galliërsweg 16-18
5349 AT Oss, The Netherlands
+31 (0)85 130 0090
[email protected]