Urban Mobility Systems is een clean tech engineeringbedrijf dat emissievrije bouwmachines en mobiliteitsoplossingen mogelijk maakt.

UMS is opgericht in 2016 door Lars Kool en is OEM-leverancier van emissievrije aandrijflijnen voor de elektrificatie van bouwmachines en voertuigen met een focus op serieproductie. Onze klanten zijn OEM’s, distributeurs en wagenparkeigenaren.

Door onze expertise in batterij-elektrische systemen worden wij vaak gevraagd om mee te denken met toonaangevende fabrikanten en importeurs.

UMS levert een bijdrage aan de versnelling van de energietransitie door kwalitatieve, betrouwbare, schaalbare en economisch haalbare oplossingen. Vanwege onze inzet voor veiligheid en kwaliteit zijn wij onder andere NEN-EN-ISO 9001 gecertificeerd en werken wij volgens de IEC 61557-8 en NEN-ISO 6469-3 veiligheidsspecificaties.

HEAVY DUTY

Onze elektrificatiekits maken de emissievrije bouwplaats voor grond-, water- en wegenbouw werkelijkheid: zonder CO2, NOx of fijnstof. Dit doen wij door de vervanging van de traditionele dieselmotor in combinatie met een uniek verwisselbaar LFP-accupakket van 130kWh tot 200kWh.

TRANSPORT

Wegtransport moet duurzamer waardoor de sector voor een grote uitdaging staat. Wij bieden een uniek en breed inzetbaar concept voor uiteenlopende toepassingen van 3,5 tot 50+ tons zero-emissievervoer.

LAADINFRASTRUCTUUR

Bouwplaatsen dienen uitgerust te worden met oplaadpunten voor elektrische machines. Wij bieden hiervoor de perfecte selectie aan opladers en verwisselbare LFP-accupakketten die aan elke vraag voldoen.

VEILIGHEID & TRAINING

Met de komst van elektrisch aangedreven machines doen nieuwe technologieën hun intrede waarbij veilig werken volgens NEN 9140 belangrijk is. Met EV-trainingen helpen wij met onze jarenlange opgedane kennis de volgende generatie EV-monteurs te vormen.

SAMENWERKING & PARTNERS

  • UMS werkt nauw samen met OEM’s zoals Hyundai, DAF, Liebherr en Bobcat.
  • OEM’s vertrouwen op ons als volledig gecertificeerde organisatie om hun productassortiment uit te breiden met elektrische voertuigen.
  • Distributeurs die nog geen elektrisch productaanbod hebben, maar wel vraag ervaren vanuit de markt naar elektrische versies van machines, kunnen een beroep doen op ons.
  • Vlooteigenaren maken gebruik van onze elektrische aandrijflijnen om hun conventionele machineparken te verduurzamen. Wij bieden een zeer kosteneffectieve oplossing om concrete stappen te maken in de energietransitie.
  • Als lid van de brancheorganisatie BMWT leveren wij toegevoegde waarde op het gebied van kennis, training en het bieden van een klankbord voor onafhankelijk inzicht en advies.
  • Wij vinden het belangrijk en noodzakelijk om vakkennis te delen op het gebied van het veilig werken met high voltage machines. Daarom werken wij ook nauw samen met technische middelbaar onderwijs- en hoger onderwijs-opleiders zoals ROC’s en de HAN University of Applied Sciences.
  • UMS is verkozen tot een van de CES 2022 Innovation Award winnaars met het thema ‘tech solutions for a responsible future’.