Duurzamer wegtransport

Wegtransport moet duurzamer! Hierdoor staat de sector voor een grote uitdaging. Urban Mobility Systems biedt een betrouwbaar en breed inzetbare oplossing voor uiteenlopende toepassingen van 3,5 tot 50+ tons zero-emissievervoer.

Elektrificatie is om verschillende redenen in opkomst binnen de transportsector. Steeds meer fabrikanten, importeurs en eindgebruikers van materieel investeren in geëlektrificeerd logistiek transport.

Wetgeving

In veel landen over de hele wereld zijn wetgeving en emissiebeperkingen een drijvende kracht achter de overgang naar elektrificatie, en dit zal ongetwijfeld alleen maar meer worden. Elektrische voertuigen worden steeds meer verplicht wat direct leidt tot een wijdverspreide versnelling tot de invoering hiervan. Ook ontstaat een groeiende behoefte aan overgangsoplossingen en de bijbehorende infrastructuur, zoals laadstations. De Nederlandse regering heeft bijvoorbeeld verklaard dat het logistiek vervoer in de Nederlandse steden tegen 2025 emissievrij moet zijn, en dat er vanaf 2030 een verbod zal gelden op de verkoop van verbrandingsmotoren, waarbij al het wegvervoer tegen 2050 emissievrij moet zijn. Het Verenigd Koninkrijk, Singapore en Israël willen de verkoop van nieuwe diesel- en benzineauto’s tegen 2030 stopzetten. Noorwegen mikt op 2025.

Uitdagingen

Een van de belangrijkste uitdagingen binnen de vrachtwagenmarkt is het bereiken van betaalbare totale bedrijfskosten. Wanneer nieuwe technologieën worden ingevoerd kunnen bedrijven echter de initiële investering terugverdienen door toekomstige besparingen door het wegvallen van brandstofkosten en het verminderde onderhoudsniveau.

Geïnteresseerd in ons aanbod voor transport?