Urban Mobility Systems en AMPOWR kondigen samenwerking aan

Posted by Roel Huizer Gros

Oss, 31 mei 2023 – Urban Mobility Systems (UMS ) en Ampowr hebben een samenwerking aangekondigd die hen verder in staat stelt om state-of-the-art energieopslagsystemen aan te bieden aan een breed scala aan sectoren. Ampowr is een voorloper in het produceren en in bedrijf stellen van energieopslagsystemen voor zowel residentieel als industrieel gebruik. UMS staat bekend om zijn succesvolle elektrificatie van een grote verscheidenheid aan bouw- en transportmaterieel. Met hun gecombineerde technologieën, kennis en ervaring zullen UMS en Ampowr de energietransitie aanzienlijk versnellen.

De grote vraag naar energieopslagsystemen is het directe gevolg van het feit dat de wereld afstapt van fossiele brandstoffen. Naarmate we hogere energiekosten, netcongestie en energieonzekerheid ervaren, neemt ook de behoefte aan energieopslagsystemen exponentieel toe. Deze groei heeft zich ook verplaatst van industrieel en commercieel naar residentieel gebruik. UMS en Ampowr zien grote kansen in het aanbieden van oplossingen aan het groeiende aantal potentiële klanten in deze sectoren, waardoor hun bedrijven en huizen echt emissievrij zijn.

Over stedelijke mobiliteitssystemen

Urban Mobility Systems B.V., opgericht in 2016 door Lars Kool, is een clean tech engineering bedrijf dat zero-emissie bouwmachines en mobiliteitsoplossingen mogelijk maakt. Urban Mobility Systems ontwikkelt en produceert batterij-elektrische en hybride brandstofcelaandrijvingen ter vervanging van de dieselmotor die traditioneel wordt gebruikt in zware on- en off-road voertuigen. Urban Mobility Systems richt zich op serieproductie voor OEM-klanten en ondersteunt toonaangevende fabrikanten en importeurs met emissievrije aandrijfkracht en educatieve oplossingen. Het modulaire elektrificatiesysteem ontwikkeld door Urban Mobility Systems heeft de CES Innovation Award 2022 gewonnen in de productcategorie Smart Energy.

Over Ampowr

Ampowr B.V. maakt van het conventionele energielandschap de nieuwe toekomst van energie door energiesystemen te creëren en te configureren uit batterijen, kasten en containeroplossingen. De kern van de Ampowr-activiteiten is gebaseerd op vier belangrijke technologieën: BESS Battery Energy Storage Systems (Mid-Scale Power), ESS Energy Storage Systems (Large-Scale Power), Batteries & Chargers en EMS Energy Management & BMS Battery Management System Steering. Dit alles heeft grote betekenis voor commerciële en industriële bedrijven en residentiële gebruikers. Deze technologieën maken de weg vrij voor toekomstbestendige systemen die compatibel zijn met EaaS (Energy-as-a-Service) en Energy-Trading.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Urban Mobility Systems
Galliërsweg 16-18
5349 AT Oss, The Netherlands
+31 (0)85 130 0090
[email protected]