UMS op Zero Emission | Ecomobiel – Brabanthallen

Op 12, 13 & 14 oktober 2021 vond de 12de editie plaats van de vakbeurs Zero Emission | Ecomobiel plaats. De vakbeurs biedt ieder jaar praktische oplossingen om economischer en duurzamer om te gaan met mobiliteitsvraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan manieren om energie- en brandstofkosten te verlagen, de ideale mobiliteitsmix samen te stellen, slimme organisatie van een wagenpark of betere doorstroming van verkeer door weggebruikers tijdig te informeren.

De Brabanthallen in ’s Hertogenbosch vormden het zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland: met als thema samenwerken in transitie was de Nationale Energie Week de place to be voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met hoe Nederland de komende jaren verduurzaamt. Met Vakbeurs Energie, gericht op de gebouwde omgeving, en de vakbeurzen PREFAB (over industrieel en modulair bouwen), Industrial Heat & Power (over energie-efficiency en Co2-besparing in de industrie) en Zero Emission | Ecomobiel (over slimme en duurzame mobiliteit) brachten, net als tijdens de editie in 2019, net geen 21.000 professionals bij elkaar.

Diederik Samsom opende het evenement met een toelichting op het Europese Fit for 55 pakket, waarvan hij een van de auteurs is. Maxime Verhagen (Bouwend Nederland), Doekle Terpstra (Techniek Nederland), Marjolein Demmers (Natuur & Milieu), Steven van Eijck (Rai Vereniging ), Theo Henrar (FME) en Yvon Slingenberg (Europese Commissie) voerden de aansluitende paneldiscussie.

Waar de Nationale Energie Week draait om zakendoen, was kennisdeling niet minder relevant. Zo’n 130 workshops, seminars en congressen vonden er plaats op 15 sublocaties, waaronder het prefab-congres OFFSITE International, de Corporatiedag Energietransitie, de Dutch Hydrogen Days, het Nederlands Warmtepomp Congres, de Energy Storage Day en de Gemeentedag Energietransitie.

In de ruimtes van Zero Emission | Ecomobiel was er toenemende belangstelling voor verduurzaming van elektrificatie van bouwmachines, stadsdistributie en bouwlogistiek. Dit vertaalde zich op de beursvloer in de groeiende aanwezigheid in het aanbod van bijvoorbeeld industrieel voorstuigen en electric vehicles. In het seminarprogramma was veel aandacht voor deze belangrijke ontwikkeling, maar ook voor waterstof als krachtbron, duurzaam bevoorraden, laadinfrastructuur en micromobiliteit.

Urban Mobility Systems was natuurlijk ook aanwezig op de beursvloer op onze stand A051 in Hal 6.