Eerste Liebherr A 916 Electric voor Cornelisse Elst

Met  de eerste volledig batterij-elektrisch aangedreven Liebherr A 916 Electric graafmachine heeft aannemersbedrijf Cornelisse Elst de primeur in Nederland. Cornelisse Elst is al meer dan 50 jaar een familiebedrijf in de INFRA/GWW-sector dat staat voor kwaliteit,  duurzaamheid en efficiëntie.

Zij zijn de gespecialiseerde partner op het gebied van onder andere grondverzet, riolering, sloopprojecten, tanksanering, vloeistofdichte vloeren, machinaal straatwerk, groenvoorziening, machineverhuur en transport.

Cornelisse is al sinds jaar en dag gericht op emissievrij grondwerk waarbij ook machineverhuur tot de mogelijkheden behoort.

Tot op heden zijn grondwerkzaamheden één van de speerpunten. Voor veel verschillende werkzaamheden op het gebied van emissievrij grondwerk in Gelderland en Utrecht kan men bij hun terecht.

Pieter Cornelisse, directeur van Cornelisse BV geeft aan; Deze Liebherr 916 Electric is geleverd door Wynmalen & Hausmann en is geëlektrificeerd door Urban Mobility Systems.

De machine is voorzien van zowel een fast charge optie evenals een wisselbare LFP-batterij unit van in totaal 260 KWh, wat garant staat voor 8 uur veilig draaien op het werkveld. LFP-batterijen zijn veilig in gebruik, niet ontvlambaar en worden door UMS gebruikt voor de elektrificering van bouwmaterieel. Dit allemaal in samenspraak met de OEM’s. Daarnaast kent LFP ook een end of life cycle en zijn dus 100% recyclebaar.