UMS aanwezig bij De Nationale Aandrijftechniekdag 2022

Urban Mobility Systems was een van de hoofdsponsors van  de Nationale Aandrijftechniekdag 2022 met als onderwerp ‘Ontwikkelingen in de mobiele & maritieme Aandrijftechniek‘. Het event werd gehouden op donderdag 15 september in LOC 17 te Doesburg. Deze havenloods aan de IJssel in Doesburg is een plek met een rijke industriële geschiedenis.

De ontwikkelingen in de mobiele en maritieme aandrijftechniek gaan snel. Sneller dan menigeen zich kan voorstellen. Gedreven door strengere emissie-eisen en een verduurzaming van de maatschappij gaan de aandrijvingen in machines en in de scheepvaart op de schop.

Dan is het de vraag waar komt de energie vandaan? Uit speciale accupakketten of toch uit een fuel cell die op waterstof draait? Is hybride een betere oplossing of slechts een overgang naar volledig emissieloos? En hoe zit het met de complete elektrische aansturing, de koppeling naar hydrauliek, het boordnet, veiligheden, oplaadmogelijkheden of het tanken van waterstof?

Bekijk onze video van de Nationale Aandrijftechniekdag 2022

Aan onder andere deze vragen werd tijdens de Nationale Aandrijftechniekdag 2022 aandacht gegeven. Op de dag zelf waren er verschillende technische presentaties van bedrijven die met nieuwe aandrijftechniek bezig zijn. Ook liepen er diverse specialisten rond van de partners, die deze Aandrijftechniekdag mede mogelijk maakten. De bezoekers op deze dag bestonden uit vooral engineers en managers in de mobiele en maritieme sector.

Aandrijftechniek is een onafhankelijk vakblad voor ondernemers, leidinggevenden, constructeurs en hoofden van technische diensten en geeft actuele en technische informatie over innovaties en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van smart industry, machinebouw, maritiem, mobiliteit, robotica en additive manufacturering en engineering.

Het event was niet alleen om te luisteren naar presentaties en te netwerken, maar ook om te kijken naar de ontwikkelingen van de diverse partners van deze Aandrijftechniekdag.