BouwMachines Kennisdag 2022 nabeschouwing

Op dinsdag 15 vond de BouwMachines Kennisdag plaats in Harderwijk. Met een groot team van Vakmedianet, BMWT, Koninklijke Bouwend Nederland en tal van leveranciers werd invulling geven aan het thema van de dag ‘Praktisch Innoveren’.

Ruim 200 aanwezigen, een hal vol met innovaties en het nieuwste materieel, inspirerende sprekers en twee teams met specialisten die zich hadden verenigd om invulling te geven aan de casus Otterland. Een fictieve aanbesteding met een serieuze boodschap, met als centrale vraag: is het al mogelijk om 100% emissievrij te werken? Het antwoord daarop bleek JA.

Bekijk de video

Het Team Sustineri, bestaande uit Ivan Capelle, Poya Masrori, Paul van der Sluis, Laura van Rijn, Johnny Nijenhuis, Hans Hoogendoorn en Lieuwe Gietema streken de winst op door een 100% emissievrije inschrijving in te dienen. Maar de voorsprong was minimaal. Aannemingsmij Bever met Gerben Brouwer, Jos Kamphuis, Kas Jansen, Lars Kool, Marisa Bussing en Marco de Jong, gaf namelijk door de aanplant van een voedselbos het gebied extra toekomstwaarde, waardoor het voor de jury een moeilijke beslissing werd.