UMS bij Tech in Motion – SKYDECK International Airport Teuge

Category:

Op donderdag 30 september 2021 organiseerde TIM (Tech in Motion) een professionaliseringsdag voor docenten en leerlingen van de opleiding Technicus Mobiele Werktuigen op de sfeervolle en inspirerende locatie SKYDECK, International Airport Teuge. TIM is het samenwerkingsplatform van de brancheorganisaties Fedecom (branchevereniging van mechanisatietechniek), BMWT (branchevereniging van bouw- en wegenbouwmachines) en 12 mbo-instellingen die de opleiding Mobiele Werktuigen aanbieden. Het thema voor die dag was: ‘’Toepassing waterstof bij mobiele werktuigen’’.

Met ruim 60 docenten, 45 studenten, 15 afgevaardigden vanuit het bedrijfsleven en diverse leermeesters verdeeld over 10 deelnemende MBO/ROC’s, kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagd evenement. Deze dag was dan ook tevens de officiële aftrap voor de ‘waterstof challenge’, waar docenten, bedrijven en studenten uit de verschillende regio’s die hier aanwezig waren, aan mee zullen doen.

Naast Toyota Material Handling, Kiwa Technology, Bredenoord, Resato is ook Urban Mobility Systems gevraagd om tijdens deze dag een roulerende workshop te geven waar CEO Lars Kool dan ook gedurende de dag met veel plezier een heldere invulling aan heeft gegeven: ‘Waterstof en elektrificering in de voertuigtechniek’; ontwikkelingen, verschillen en overeenkomsten. De interactie met het publiek was goed, er waren veel gerichte vragen en ook veel enthousiasme bij zowel docent als leerling. De jeugd is onze toekomst, vandaar dat UMS het dan ook erg belangrijk vindt om aan dit soort initiatieven deel te blijven nemen en vakkennis te delen.

Wij danken dan ook de organisatie (o.a. Bert Jimmink) en zien uit naar een volgende editie.