Webinar: Het stikstofprobleem in de bouw te lijf met prefab en zero emission logistiek

Het webinar ‘Het stikstofprobleem in de bouw te lijf met prefab en zero emission logistiek’, georganiseerd door 54events, werd op 12 december gehouden. In dit webinar sprak Lars Kool, CEO/ CTO Urban Mobility Systems, over oplossingen die nu al beschikbaar zijn voor logistiek en transport om het stikstofproleem aan te pakken.

De Raad van State oordeelde onlangs dat ook stikstof die vrijkomt tijdens de bouw, moet worden meegenomen in uitstootberekeningen. De gevolgen van deze uitspraak baren bouwbedrijven, gemeenten en opdrachtgevers grote zorgen. Want met deze uitspraak is de bouwvrijstelling van tafel en het stikstofprobleem in de bouw weer helemaal terug. Stakeholders zullen dit keer met échte oplossingen moeten komen, anders dreigt een structurele terugval voor de gehele sector.

Bouwbedrijven en leveranciers zullen zich moeten doorontwikkelen tot stikstofneutrale of -vrije organisaties. Zero emission bouwlogistiek en (geïndustrialiseerde) prefabricage spelen daarbij een sleutelrol: zij dragen oplossingen in zich.

Maar hoe pak je dat aan, als bouwer of leverancier? Welke toepassingen zijn reeds beschikbaar, qua prefabricage en conceptueel bouwen? Wat zijn de ontwikkelingen in zero emission transport en logistiek? Hoe creëer je een zero emission bouwplaats?

Bekijk de highlights van het webinar 🡪

Lars Kool
CEO/ CTO, Urban Mobility Systems

Over de oplossingen die er zijn vanuit zero emission logistiek en transport! Een voorproefje in dat kader is dit bericht op rijksoverheid.nl.

Noah Baars
Programmamanager Schoon en Emissieloos bouwen (SEB), Rijksvastgoedbedrijf

Over het programma Schoon en Emissieloos Bouwen (SEB), de routekaart van overheidswege en de keuzes van de Rijksgebouwendienst.

Hidde Proost
Commercieel directeur, Startblock

Over hoe geprefabriceerd, modulair en conceptueel bouwen een oplossing bieden voor de stikstofproblematiek. Zie ook dit bericht op startblock.nl.

Lars Zwart
Architect I Partner, CRKL architecten

Over de rol van architecten aan het begin van een project: materiaalkeuzes… en vooráf nadenken om stikstofproblemen te voorkómen.